Myrerne og koglerne

Myrerne og Koglerne er Ravnekærets to stuer for børnehavebørn på 3-4 år. De to stuer ligger ved siden af hinanden og har et nært samarbejde.

Vi vil gerne sikre, at børnene får de optimale muligheder for at udvikle sig. Derfor tror vi på, at det er vigtigt, at de har en tryg base med faste voksne at gå ud fra, før de kan bevæge sig ud i verden, få gode venner og opleve og forholde sig til nye ting.

Dinoerne og Lopperne
Alle vores 4-årige børn samles en dag om ugen og kaldes Dinoerne. De laver forskellige aktiviteter, enten på Troldehøjen eller hos Krokodillerne.
Alle de tre-årige børn samles en dag om ugen og kaldes Lopperne. De laver forskellige aktiviteter på myre-og koglestuerne.

En typisk dag
6.15
Ravnekæret åbner på Myrestuen, og der serveres morgenmad indtil kl. 7.00. Vi spiser havregrød eller havregryn med mælk.
7.30
Børnene går ud på deres stuer.
8.00-9.30
Flere børn og personale ankommer. Vi bruger her tiden til at tage godt imod jer og jeres børn. Vi prioriterer en morgensnak og det at få sagt godt farvel til jer meget højt. Børnene kan lege ude eller inde, tegne, få en historie med mere.
9.30
Alle er kommet. Børnehavebørnene spiser måske lidt fra madpakken i løbet af formiddagen. Formiddagen bruges på aktiviteter, for eksempel ture, bevægelse i fællesrummet og lignende. De fleste formiddage holder stuerne rundkreds. Vi fortæller om oplevelser, synger sange med mere.
11.00-12.20
Vi spiser de medbragte madpakker. Børnene får vand og mælk til maden. De børn, som skal sove, sover indendørs i fællesrummet sammen med en fast voksen.
12.20-13.30
De voksne holder nu på skift en halv times pause, mens børnene leger udenfor sammen med de voksne, som ikke holder pause.
14.00-15.00
Alle hjælper med at rydde op på legepladsen. Børnene spiser deres medbragte eftermiddagsmadpakke og får vand at drikke til.
15.00-16.30
Leg ude og inde, historielæsning med mere. I henter jeres børn, og vi får en snak om dagens hændelser. Stuerne ryddes op, og der fejes.